Deze Sony 8k tv maakt indruk met zijn uitstekende beeld- en videokwaliteiten. Deze wordt gevoed door verschillende factoren: Met bijna 2300 cd/m² heeft het paneel veruit de hoogste maximale helderheid die we er op een tv-scherm op. Alleen in termen van kijkhoeken moet je technische verliezen accepteren in vergelijking met Oleds. Alleen wie extreem schuin voor het scherm zit of dichterbij komt dan de aanbevolen 2,7 meter, zal bij het kijken in de hoeken een vermindering van het contrast opmerken. De kleurindruk blijft echter hetzelfde.

Sony KD-75ZH8
€3.121,54

€3.999,00

€4.999,00

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje

 • De Sony KD-75ZH8 toont een gedetailleerde aftekening in zowel heldere als donkere beeldpassages.
 • Ook de beeldprocessor van deze Sony doet hier eersteklas werk.
 • De Sony tv is eigenlijk vrij goed akoestisch uitgerust met vier 12,5 Watt luidsprekers en een subwoofer. Afzonderlijk gestuurde versterkers zorgen ervoor dat het geluid de actie op het scherm volgt.
 • Een stemzoomfunctie zorgt ervoor dat stemmen altijd duidelijk hoorbaar zijn. Met zijn “Ambient Optimization” functie probeert hij zelfs het geluid aan te passen aan de geluidssituatie in de ruimte, met zijn absorberende en weerkaatsende objecten.
 • De kleuren zien er ook rijker uit in de helderste delen van de HDR-beelden.
 • De fabrikant levert Sony KD-75ZH8 met de in deze klasse gebruikelijke premium apparatuur. Een twin tuner ontvangt onder andere tv-signalen via de lucht, vanuit de ruimte en via de kabel. Filmfanaten zijn blij met Dolby Vision en Dolby Atmos, maar moeten het zonder HDR10+ doen.
 • Als Android tv heeft het ook het besturingssysteem met het rijkste boeket aan apps en functies.
 • Deze tv is door de fabrikant ingedeeld in energieklasse C en krijgt een energie-efficiëntieklasse van 1,8. Met een gemeten energieverbruik van 178 watt in de standaardmodus toont hij zich aanzienlijk zuiniger dan de Sony KD-75XG9505 van vorig jaar.
Sony KD-75ZH8
€3.121,54

€3.999,00

€4.999,00

De voor- en nadelen

De voordelen

 • zeer helder beeld
 • uitstekende opschaling
 • gedetailleerde contrasten

De nadelen

 • de tv biedt geen volledige HDMI 2.1 ondersteuning

kleine beperkingen bij de kijkhoeken

De combinatie van uitzonderlijk intelligente achtergrondverlichting en fijne kleurweergave helpt de ZH8 veel scherpte en detail op het scherm te brengen. De Sony ZH8 maakt niet alleen indruk met zijn beelden maar ook de audio klinkt uitstekend voor een ingebouwd tv-luidsprekersysteem. Die subtiel ontworpen naar voren gerichte luidsprekers onder de onderrand pompen veel meer vermogen en dynamisch bereik uit dan je zou verwachten. Nog verrassender is dat het geluid zich naar boven en naar buiten lijkt uit te breiden vanaf het scherm op een manier die niet mogelijk lijkt vanuit een set compacte, verzonken, aan de onderkant gemonteerde luidsprekers. Ook stemmen klinken schoon en nauwkeurig gepositioneerd op het scherm, zelfs als een stem, of ander geluidseffect, van bovenaf in de buurt van het beeld komt.

Sony KD-75ZH8
€3.121,54

€3.999,00

€4.999,00

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *