Een nieuwe reeks Samsung Qled 8K tv’s

Samsung bracht zijn nieuwe reeks Qled-televisies op de markt, waarvan de meeste topmodellen nu Samsung 8K TV’s zijn, en neemt daarmee afstand van de high-end Ultra HD-versies. Vanaf 2020 worden Samsung’s Qled televisies o.a. Q65, Q75 of Q85 genoemd.

Al deze nieuwe modellen maken gebruik van het Tizen home systeem dat nu verenigbaar is met Amazon’s Alexa, Google Assistant, Apple tv, Netflix, YouTube, Disney+ en AirPlay 2. Deze tv’s profiteren ook van de Multiview-functie waarmee je het scherm van je smartphone naast het beeld op het scherm kunt weergeven (HDMI, tv of andere). De 2020-modellen zijn uiteenlopend in termen van functies In dit artikel krijg je meer informatie over de beste vier QLED tv’s die Samsung kortgeleden op de markt bracht. Aan jou om te beoordelen welk toestel het meest aan jouw behoeften voldoet.

Wij zijn alleszins overtuigd dat Samsung in de 8K Televisie-race momenteel echt aan de leiding ligt. Niet dat de 8K tv’s van Sony of LG niet goed zijn; maar Samsung spant met zijn topmodellen écht de kroon.

Samsung 8K TV: QLED 8K 65Q950TS

Het toestel in een oogoplag

Dit is de beste led tv in 8K beeldkwaliteit dankzij de nieuwste 8K AI-processor. De gloednieuwe 2020 Samsung 65Q950TS is voorzien van Samsung’s meest krachtige en intelligente AI Quantum processor 8K. Dankzij kunstmatige intelligentie (AI) zorgt deze processor voor een perfecte weergave met een 8K-resolutie in de meest briljante kleuren en met een enorme helderheid. Lagere resoluties en signalen worden opgeschaald naar 8K met de nieuwste AI, zodat je altijd de best mogelijke, haarscherpe beeldkwaliteit kunt zien.

De voornaamste productkenmerken in detail

De achtergrondverlichting

Dit toestel heeft het beste zwartniveau van alle led-tv’s aller tijden, met QLED en Direct led-achtergrondverlichting. De nieuwe 65Q950TS van Samsung werkt met het nieuwste 2020 QLED 10-bit 8K paneel. Dankzij de 8K resolutie (7680×4320; 33,2 miljoen pixels) en ingebouwde Direct Full Array achtergrondverlichting, zorgt de Q950TS voorr het diepste zwarte niveau van alle led-tv’s met een 8K-scherm. Dit door gebruik te maken van de meest nauwkeurige en fijnste achtergrondverlichting verdeeld in vele kleine zones. Dankzij de beproefde QLED-technologie toont de 65Q950TS een enorme helderheid en een 100% kleurweergave met briljante kwaliteit. Door de ondersteuning van de AV1 codec is de nieuwe Q950TS zelfs in staat om 8K-content te streamen via YouTube.

Perfect geluid

Indrukwekkende beelden hebben een adembenemend geluid nodig. Dit is precies wat Samsung 2020 levert met de nieuwe QLED TV’s. De nieuwe 65Q950TS heeft een 4.2.2-kanaals geluidssysteem met een totaal vermogen van 70 Watt en een eigen woofer.

Een bijna frameloos scherm

Bij het ontwerp van de nieuwe Samsung 65Q950TS heeft Samsung gekozen voor een bijna frameloze vormgeving met Infinity Screen. De display is ingekaderd met een minimale 15 mm dunne kastdiepte, waardoor een bijna frameloze uitstraling ontstaat.

De belangrijkste technische eigenschappen op een rijtje

 • schermgrootte: 65″
 • poorten: vier HDMI en drie USB-poorten
 • processor: Quantum Processor 8K (Adaptive Picture, 8K AI Upscaling, Adaptive Sound+, AVA)
 • speciale functies: Anti-Reflection-Screen-Object Tracking Sound, HDMI V2.1
 • stemondersteuning: Bixby, Alexa en Google
 • connectiviteit: Bluetooth
 • tv-tuner: Freeview HD en Freesat HD

Besluit

De Samsung QLED 8K 65Q950TS is een uitstekende set. Voor het grootste deel van de tijd beelden zien die er glorieus scherp en levendig uitzien brengt tv kijken naar een nieuw niveau.

Samsung 8K TV: QLED 8K 65Q800T

Het toestel in een oogopslag

Het beedlscherm

Bij de Samsung 65Q800T is het VA Ultra-Hd-scherm vervangen door een 8K Ultrascherm. Zonder gebruik te maken van kunstgrepen, zoals het Frame Rate Control, is de tv in staat om alle grijstinten en kleuren perfect weer te geven. Het Full Led Local Dimming Gold+ achtergrondverlichting systeem heeft 240 zones en past de lichtsterke aan volgens de kleuren op de tv en de omgevingskleuren.

De processor

De Samsung Q800T is uitgerust met een Quantum 8K video processor, waarmee SD, HD, Full HD en Ultra content kan worden geschaald op het 8K scherm.

Het audiosysteem

Een ander verschil met vorige versies is dat het audiosysteem is verbeterd doordat er twee extra luidsprekers boven op de tv zijn geplaatst. De tv maakt gebruik van het Home Object Tracking Sound+ systeem dat de bewegingen van objecten op het scherm analyseert om ze in de ruimte te lokaliseren en probeert een corresponderend geluid te reproduceren.

De belangrijkste technische eigenschap op een rijtje

 • schermgrootte: 65”
 • poorten: vier HDMI 2.1 poorten
 • processor: Quantum Processor 8K Video Processor
 • speciale functies: behandeld met nieuwe anti-reflectiefilter
 • verlichting: volle achtergrondverlichting met 240 zones
 • connectiviteit: Wi-Fi, bluetooth
 • stemondersteuning: Bixby, Amazon Alexa, Google Assistant
 • tv-tuner: audiosysteem 4.2.2-70 W met Object Tracking Sound+ en Q-Symphony (koppeling met een geluidsbalk)

Besluit

Het is duidelijk dat de Samsung QLED 8K 65Q800T een geweldige tv is die de vooruitgang van de 8K technologie laat zien. Het is een van de beste toestellen van de tweede generatie 2020 markeert echt de tweede generatie 8K tv’s.

Samsung 8K TV: QLED 8K 85Q950TS

Het toestel in een oogopslag

De Samsung 85Q950TS biedt een groot 214 cm/ 85″ scherm voor een sensationele ervaring. Dankzij de intelligente processor worden de beelden omgezet naar 8K-kwaliteit. De helderheid en de geluidsinstellingen worden automatisch aangepast aan de omgeving.

De voornaamste productkenmerken in detail

Lokaal dimmen

De directe led-achtergrondverlichting zorgt voor hoge en kwaliteitsvolle contrasten, zodat er geen details verloren gaan.

Het geluid

Met het Tracking Sound+ systeem kan het geluid de beweging van een object op het scherm volgen. De zes luidsprekers van de tv zijn ontworpen om het geluid te laten evolueren en een perfecte sound te bieden.

Het beeldscherm

Het is maar 15 mm dik, zonder randen en met een weergaveverhouding van 99%. Dit scherm biedteen totale onderdompeling in de acties op het scherm.

De belangrijkste technische eigenschappen op een rijtje

 • schermgrootte: 85” of 214 cm
 • poorten: vier maal HDMI
 • processor: Quantum Processor 8K, resolutie: 7.680 × 4.320
 • speciale functies: lokaal dimmen
 • geluid: Object Tracking Sound+ (OTS+): geluidsevolutie, 70 Watt
 • stemondersteuning: Bixby, Google en Alexa

Besluit

Het lijdt geen twijfel dat de Samsung QLED 8K 85Q950TS een fantastische keuze is. Het is een grote tv die de nieuwe 8K-standaard mooi weergeeft. Deze tv staat model voor de evolutie van de huidige teeveetoestellen.

Samsung 8K TV: QLED 8K 75Q900T

Het toestel in een oogopslag

Als je deze tv ziet besef je direct dat je in een nieuw tijdperk van de tv bent beland. Je betreedt een nieuwe wereld van beeldkwaliteit die de realiteit in je huiskamer brengt. Je voelt de kracht van elk beeld op je Samsung 8K tv, met 4 keer de resolutie van 4K. De realiteit komt dichterbij met verbeterde kleuren, textuur en huidtinten.

De voornaamste productkenmerken in detail

De processor

De Quantum Processor 8K laat je ontdekken hoe slim een “AI tv” kan zijn. De processor zorgt ervoor dat de tv zich automatisch aanpast om je het allerbeste beeld te geven, zowel in verlichte kamers als in het donker De 8K “upscaling” zorgt ervoor dat je altijd de volledige kracht van 8K voelt, ongeacht de originele inhoud. Ervaar echt meeslepend, driedimensionaal AI-geluid dat is aangepast om mee te bewegen met de actie op het scherm. Het geluid past zich automatisch aan aan het lawaai in je huis. Als je een film bekijkt, hoor je de actie vanuit alle richtingen naderbij komen en je mist ook geen enkele dialoog meer.

Het anti-reflectiescherm

Zonder afleiding van weerkaatsend licht kun je van op elke plaats in huis genieten van je favoriet programma op elke moment van de dag. Zelfs het zonlicht door de ramen zal je niet beletten om alle beelden helder en scherp te kunnen zien.

Object Tracking Sound+

Dankzij dit systeem ervaar je echt meeslepend geluid uit 8 speciale luidsprekers. Het driedimensinaal geluid plaatst je recht in het hart van de actie die je ziet op het scherm.

8K AI Upscaling

Geniet van al hetgeen je bekijkt in glorieuze 8K resolutie, zelfs als het niet gefilmd is in 8K. Door gebruikt te maken Deep Learning algoritmes is QLED 8K in staat om het beeld in real-time, pixel voor pixel, aan te passen. Het reconstrueert de textuur en het detailniveau met een veel hogere resolutie

De belangrijkste technische eigenschappen op een rijtje

 • schermgroottte: 75”
 • processor: Quantum Processor 8K (Adaptive Picture, 8K AI Upscaling, OTS+, Adaptive Sound+, AVA)
 • poorten: vier HDMI en twee USB-poorten
 • stemondersteuning: Bixby, Alexa Google Assistent
 • connectiviteit: Bluetooth, ethernet en internet
 • speciale kenmerken: Anti-Reflectie-Scherm, Object Tracking Sound+, HDMI V2.1
 • tv-tuner: Adaptieve Sound+ en actieve stemversterker met 8 luidsprekers

Besluit

Ook met de Samsung QLED 8K 75Q900T heeft Samsung een uitstekende tv geproduceerd. De kleurgetrouwheid is zeker een van de belangrijkste troeven, maar het oog zal ook blij zijn met de scherpte en de dynamiek van deze 8K QLED-tv.